donderdag 29 september 2011

St . Michael....

 
Erg vroeg liep vandaag de wekker af...gaaaaaaaaaappppp.......................

Stijn had zich opgegeven als vrijwilliger voor het St. Michael, de vierde klas ( groep 6)  organiseert dat dit jaar. In alle vroegte mocht hij spellen en de draken burcht gaan opbouwen in het draken bos bij het draken meer. Hij was al vroeg weg.  Ik had het er maar druk mee, de oudste 2 waren enigszins opgewonden, de jongste werd er gewoon wat drakerig van, van al die extra opwinding! Al vroeg zaten we aan de thee en een boterham. Zoals elke ochtend schoof ik met een flinke kop koffie in de auto, het was best fris maar beloofde een mooie dag te worden.
Op school was het een gezellige opwinding, de bel ging niet om de gebruikelijke tijd, en docenten draafden heen en weer met kruiwagens vol met spullen. De ouders en  leerlingen stonden wat vragend op het schoolplein. Om half negen vond ik het wel welletjes, een kus voor oudste en met middelste en jongste naar een naburig dorp, jongste wegbrengen na het kinderdagverblijf. Met de middelste weer naar huis, orders verwerken en om half 11 weer richting school voor het Micahels feest van de kleuters.

Een mooie boswandeling volgde, met het verzamelen van herfst schatten
Onderweg kwamen we natuurlijk het appelvrouwtje tegen, met een mega mand vol rode appeltjes. Ieder kind kreeg een mooi gepoetst appeltje om op te eten. Na een uurtje wandelen , weer terug op school, en terwijl de klassen 1 t/m 6 verrast werden met een beschuitje appel en kaneel, appelmoes en ander lekkers
Het was dan ook een prachtige dag met +25 graden !

Wij werden  verrast in het kleuterhuis met appel-kaneel cake en warme sap. Daarna kregen de kleuters nog een mooi poppenspel te zien van de juffies, maar toen was ik al weer onderweg naar het kinderdagverblijf, de jongste ophalen ! Daarna naar huis, jongste in bed leggen en de stagiaire aan de gang zetten. Even daarna kwam de middelste thuis met de carpool mamma. om kwart over 2 weer richting school, oudste ophalen en carpoolvriendin thuis brengen. Op het schoolplein nog even wat speelafspraken voor volgende week regelen. De oudste had de dag vandaag als een kadootje beleefd !

Thuis -orders, post, stagiaire, telefoon en frietjes bakken. Om half 6 nog snel stage verslagen corrigeren en bespreken. Op tijd eten ook al was Stijn nog niet thuis ( die was 's middags weer gaan werken), ik moest met de oudste op kraamvisite bij een juffie. Stijn kwam om iets over 6 naar binnen rennen , terwijl wij al weer onderweg waren naar de volgende afspraak. Om kwart voor 8 weer thuis, even een vlug moment van gesprek op het stoepje en toen stonden de cursisten al weer op de stoep.

Een gezellige cursus en nu nog even aan het werk achter de computer.

Het was een drakerige St. Michaels dag :)