dinsdag 22 november 2011

Drukte van belang.....sint op bezoek

Het is een drukte van belang in ons atelier , maar zeker ook in de webwinkel, Sinterklaas heeft namenlijk diverse bestellingen geplaatst en daar zijn we flink druk meegeweest !
Een enorme stroom aan bestellingen werd door de pieten via de computer verzonden en we moesten alle zeilen bij zetten om alles te verwerken. 2 x per dag naar de post gingen we, anders kon het niet in de auto..Een deel werd ook opgehaald een ander deel konden we afgeven bij Sinterklaas hier in Nuenen en Helmond.
Maar wel heerlijk om zo Sinterklaas te mogen helpen met het verpakken van de kadootjes ! Maar, tijdens al de drukte kwamen er ook nieuwe pakketten binnen, o.a. van de vrolijke viltvriendjes

De hoofpiet, sneeuwpopjes, rendiersokjes, kerstmannen....

Leuke kleine pakketten, snel gemaakt en met een leuk prijsje. Tussenoor vergaderde ik met het bestuur van het koor, werkte 's nachts een notulen uit en droomde van stapels post en postzegels........


Van Jit design, een nieuwe versie van Americo, alle nabestellingen worden deze week verzonden en 2 nieuwe patroonbladen :



maandag 21 november 2011

Druk weekend, vrije scholen...

Het waren een paar hele drukke dagen sinds het laaste blogje, veel bestellingen naar aanleiding van de laatste nieuwsbrief en we hadden 2 vrije scholen waar we ons op mochten voorbereiden, 1 in Hoofddorp en natuurlijk al heel wat jaartjes de Vrije school in Turnhout in Belgie.
De wekker liep hier dan ook alle dagen om half 6 af, en in alle vroegte vertrok Stijn richting daar waar hij zijn moest :-)

Vrijdagavond had ik met de oudste al de week boodschappen gedaan terwijl Stijn in het atelier was, daar was ook al snel bezoek.
Zaterdag was een drukke dag met het atelier open en alle kids die mee moesten naar de andere kant van Eindhoven waar de oudste karate heeft.
Natuurlijk van alles mee om mijzelf en de kinderen te vermaken, we hadden er een reuze gezellige knutsel tafel en dat trok bekijks ......

's middags gingen de kinderen knutselen voor het koor ( ivm kerstmarkt) en deed de jongste een dutje. Stijn was rond 5 uur weer terug van een gezellige en succevolle beurs en nadat alles weer was aangevuld voor de volgende dag , nam hij de twee jongste nog even mee om speculaas kruiden te halen, die waren namenlijk vrijdag overal uitverkocht...Bij thuis komst werd ik verrast met een mooie bos bloemen..

We besloten om lekker op tafel te koken met z'n allen, het is momenteel zo druk en Stijn is vaak weg, wat is dan gezelliger om zo even samen te zijn ? Ik heb genoeg kleine portie's in de vriezer, dus in korte tijd konden we lekker aan de slag. 's avonds mochten de kinderen hun schoentjes zetten.
De volgende morgen was Stijn al weer vroeg de deur uit, en heb ik met de oudste eerst eens alle bedden naar buiten gedaan, overal lekker de ramen en deuren open, kacheltje vegen, wasmachine en droger op volle touren aan de gang en bergen strijken..
Ook de engelen kleding van de kleuters van school gewassen en gestreken, die kunnen weer gebruikt worden in het kerst spel over een paar weken.

Tijd om ook iets leuks te doen, de oudste assisteren met het bakken van pepernoten samen met haar 2 kleinere zussen. Eerst zocht ze een recept uit op internet, daarna alles netjes afwegen en aan de slag.

Ze maakten 2 bakplaten vol peper noten, het rook en smaakte heerlijk !


Tussendoor had ik de spliterwten gewassen en alles verse groenten voor een erwtensoep in de pan gedaan.



Na korte tijd begon dat ook heel lekker te ruiken ;-) Maar die soep heeft wel wat langer nodig. Tussendoor werd er door de kindere flink geknutseld en gespeeld. Om even voor 6 uur gingen we aan tafel met verse erwtensoep ( een deel wel ingevoren later) , warme broodjes en roogebrood.



Om even voor 7 uur lagen de jongste 2 in bed en bijna direct in diepe rust, de oudste mocht nog even op pappa wachten, die kwam rond 8 uur thuis. Ook hier een drukke en gezellige beurs geweest bij onze zuiderburen. Ook voor hem verse soep, broodjes en ik had nog sateetjes gemaakt van het vlees wat niet gebruikt was gisteren.
Op tijd naar bed, want het was een druk weekend.

Fijne dag allemaal.

p.s het atelier is voor bezoek gesloten a.s. vrijdagavond 25-11-2011  !

donderdag 17 november 2011

maandag 14 november 2011

St Maarten

Vrijdag de 11-11-2011 vierden we Sint Maarten. Voor het zover was, was het nog een bewogen middag. Zelf was ik al een week niet super fit, leek wel of ik verkouden ging worden maar het kwam niet...Nadat ik de jongste en middelste uit school had gehaald had ik me voorgenomen even een half uur op de bank te kruipen met een paracetamolletje, brrr, wat had ik het koud. De middag kreeg een geheel andere wending met de middelste die ziek werd in de auto en veel moest braken. Natuurlijk nergens een plekje waar je de auto aan de kant kunt zetten, gelukkig wel altijd zakken in de auto!

Thuis gekomen, rommel opruimen, kind schoon maken , middelste in bed leggen, jongste in bed leggen en toen stond de oudste al weer voor de deur. Voor de middelste hadden we van de week al een suikerbiet uitgehold, die stond al op school, de oudste besloot een pompoen uit te hollen, natuurlijk 1 uit eigen tuin :-)
Ze koos een mooie uit en ging lekker naar buiten om het klusje te klaren











De zaden laten we drogen, kunnen weer de tuin in volgend jaar !

Ik had "nep "lampjes gekocht voor in de pompoen, en zo was het toch een veilig lampje. Van even op de bank kwam niets natuurlijk, kachel aan maken en op tijd het eten klaar , want om vijf uur moesten we richting school. Gelukkig was de middelste weer opgeknapt , ze zag alleen nog wel erg witjes.

Op school was alles sprookjesachtig verlicht door de vele lampjes en knolletjes. ook in het bos waar we gewandeld hebben was een route uitgezet met kleine lichtjes, die een mooie sprookjesachtige slinger vormde in de donkere avond.

Terug op school was de vuurkorf heerlijk warm en gezellig aan, en stonden. om de Linde ( mei) boom ook lichtjes.  In de klas was er warme chocolade melk en pannestaart. Om even na 7 uur waren we weer thuis en genoten we nog even na met een kopje thee en warme worstenbroodjes. Terwijl Stijn zorgde voor de kinderen en het atelier wat open was, kroop ik rillerig onder de dekens, brrrr...eerst maar eens een poosje slapen en opwarmen. De volgende morgen stond ik om 8 uur al weer fit in de supermarkt, wel snotterig , dat wel :-)

Fijne dag allemaal !

donderdag 10 november 2011

Vervolg heksenhoedjes.....

In een eerder blogje schreef ik al over de heksenhoedjes die ik aan het maken was..

inmiddels is de verjaardag van de oudste voorbij en is de traktatie uitgedeeld en bleek een groot succes !  Tijd om te vertellen wat we nu precies met al die hoedjes gedaan hebben... De avond van te voren bakte ik een enorme stapel pannekoeken. Samen met de oudste ..passen of die pannekoek in de traktatie paste....in het heksenhoedje ? denk je nu natuurlijk ...nee.......in de doosjes waar de heksenhoedjes op zaten!..taartpunt doosjes..die tesamen deze taart vormden :





In aluminium folie hebben we een halve pannekoek gevouwen en die paste keurig in de doosjes. Stroopstift en poedersuiker mee naar school samen met een pak servetten. De hoedjes konden eenvoudig weer verwijderd worden van de doosjes om thuis neer te zetten of te gebruiken als broche, op een haarelastiekje of aan je fiets sleutel.

Je kunt nog steeds foto's in sturen van je telefoonhoesjes en een PRIJS winnen ( zie hier)

Fijne dag allemaal !

dinsdag 8 november 2011

Telefoonhoesje blauwe huis in rood en bergen...

met appelflappen :-) want ook op het koor moest er natuurlijk getrakteerd worden voor de verjaardag van de oudste. 40 appelflapjes werden er zondag gebakken, lekker van bladerdeeg met appel, rozijntjes en kaneel. Een vriendinnetje van de oudste kwam helpen en natuurlijk werd er ook gesnoept !


4 platen moesten er uiteindelijk ons oventje in om alle flapjes te bakken. Op de appelflapjes kwam een mengsel van ei, kaneel en suiker. Het rook heerlijk !

Inmiddels zijn de restanten van de Kreadoe weer thuis, gisteren alles opgeruimd en uitgezocht en weer terug op hun plek. De volgende beurs staat al weer gepland, a.s. zondag zijn we aanwezig op de vrijebasisschool  De Regenboog hier in Eindhoven op de hersftbazaar!

De rest van de zondag werd er heelijk rustig geknutseld bij de kachel door de kinderen met playmais. Ze waren er heerlijk zoet mee en het is leuk spul zowel voor groot als klein.

In de winkel is het druk met bestellingen, gisteren weer een berg weggebracht naar het postkantoor. Ook nieuwe aanvragen voor kinderfeestjes en een leuke thema avond bij iemand thuis voor een verjaardag zaten in de mailbox!

Fijne dag allemaal !

zondag 6 november 2011

Oproepje!! en prijs te winnen !!

Het is ongekend druk op de kradoe !

Zaterdag gingen de deuren eerder open vanwege de enorme toeloop, men kon het bij de kassa niet meer aan, en het maximaal aantal bezoekers had zich gisteren verzameld in de hal, wat een megadrukte !



Ook aan onze stand is het druk ! Helaas is tijdens de drukte gisteren het originele telefoonhoesje van het nieuwe ontwerp van atelier het Blauwe Huis verdwenen.. we gaan er vanuit dat het niet opzettelijk is gebeurd en vragen dan ook of de gene die het 's avonds in zijn/haar tas heeft gevonden dit , indien gewenst, anoniem, naar ons wil retournerenn. Er zitten altijd een hoop uurtjes werk in een nieuw ontwerp of een voorbeeld, en we kunnen ons niet voorstellen dat je blij bent met een telefoon hoesje wat je oneerlijk hebt verkregen wel ?


De eerlijke vinder mag het hoesje terugsturen naar

Joy Design
Postbus 1150
5602 BD  Eindhoven

Voor iemand die het hoesje exact en netjes wil maken en aan ons kado wil doen, dat mag je ook opsturen naar postbus 1150, 5602 BD  Eindhoven

Voor alle overige telefoonhoesjes van het blauwe huis ..........................graag jullie foto sturen naar creative@joydesign.eu

Mail de originele kleuren, jouw eigen kleuren combi etc. naar ons. 3 inzenders maken kan op een leuk kado, inzenden kan t/m 30 november, de winnaar wordt bekend gemaakt in de nieuwsbrief van december ! Alle foto's worden op de site geplaatst !

Heb je twitter/face/book of hyves, dan herhaal onze oproep, zodat we wellicht het originele hoesje weer retour ontvangen !


vrijdag 4 november 2011

Druk op de Kreadoe



Het is gezellig druk op de Kreadoe, aardige mensen , leuke contacten !

Gisteren werd er een mevrouw onwel voor onze stand tijdens de enorme hoeveelheid mensen die ons kwamen bezoeken, we hopen dat het haar weer goed gaat !

Tijd om nog even wat nieuwe dingen te laten zien, nieuwe ontwerpen van Anemoontje bijvoorbeeld..





Nieuwe ontwerpen Kreatip













En nieuwe ontwerpen van atelier Anke voor in de kerstboom of aan een mooie guirlande













Zo zonder Stijn is het hard werken thuis, verjaardag oudste, en helaas was ze gisteren flink grieperig, om 6 uur 's avonds lag ze al klappertandend in bed. 's middags had ik ze al verwend met verse soep, houtkachel aan ( waar is mijn bikini ?) en kopjes thee. Gelukkig kwam het na haar verjaardag ! De middelste had ene kinderfeestje en moest worden opgehaald elders in de stad tegen etenstijd. De jongste had een echter peuter bui :-)

Gisteren ook alle aanvullingen weer doorgegeven aan de ateliers, de meeste zijn vandaag aanwezig om alle stands weer te bevoorraden, en natuurlijk sfeer te proeven. Ook een flinke vilt bestelling geplaatst, want dat gaat ook hard !

Vandaag een drukke dag, want ook in webwinkel is het druk, dat moet ook doorgaan. Tussendoor bedenk ik me wat we gaan eten vanavond ?

Fijne dag allemaal !

donderdag 3 november 2011

Nieuw, nieuw en nog meer nieuw..

Een enorme collectie aan nieuwe ontwerpen is er uit gekomen tijdens de Kreadoe, helemaal leuk natuurlijk!

We laten eerst maar eens een stukje zien, het is te veel voor 1 blogje

Van Pippilotta



















Natuurlijk ook een lief schatkist pakketje van Pippilotta voor Joy Design



Tussen alle kreadoe perikelen werd de verjaardag van de oudste voorbereid, flink wat cake bakken, lekker met appel en kaneel en natuurlijk chocolade !
Natuurlijk hielpen de kinderen allemaal heel goed mee! We waren er toch wel een middagje zoet mee.

Stijn was 's ochtends vroeg al begonnen aan het inladen van de spullen, altijd weer een hele klus


's avonds heb ik nog een pan Bami gemaakt ( daarvoor nog een stapel pannekoeken voor in de traktatie..de heksenhoedjes hadden daar iets mee te maken, zie een eerder blogje...daarover later meer !) voor 10 mensen, de oudste kreeg al verjaardagsvisite en die bleven eten en Stijn en de vrijwilligers willen natuurlijk 's avonds laat als ze terug zijn weer in Eindhoven ook nog eten.

Zondag , op de verjaardag van Stijn, had ik overigens een groente taart gemaakt van verse spinazie, ik had er over gelezen op een blogje wat ik al lang volg , het smaakte werkelijk heel lekker !






Nog even een foto van een ander nieuw ontwerp namenlijk van het Blauwe Huis, een telefoonhoesje voor oa.. een Samsung Galaxy telefoon




Op de Kreadoe zelf zijn diverse kleur combinaties te bewonderen!

De nieuwsbrief is gisteren ook verzonden met leuke kortingsactie's voor bestellingen in de webwinkel !

Fijne dag allemaal !

dinsdag 1 november 2011

Verjaardag en Kreadoe

Al vroeg zondagmorgen sta ik op met de jongste 2 kinderen, de oudste heeft een slaapfeestje en ga ik aan het einde van de ochtend halen.

Zaterdag hadden de jongste 2 al hun best gedaan op een zelf geschilderde mok voor pappa

Nu is het dan tijd om de mokken die in de oven zijn gebakken en inmiddels afgekoeld, in te pakken..met veel plakband, natuurlijk :)







Daarna tijd om aan de cake te binnen, en ondertussen eitjes koken en broodjes bakken voor een feestelijk ontbijtje !









Terwijl de cake afkoelt, wordt pappa toegezongen en mag hij kadootjes uitpakken. We gaan lekker ontbijten en genieten later met koffie en thee van de cake, die overigens heel lekker was.

Verjaardag of geen verjaardag, er moest toch echt ingepakt worden voor de Kreadoe. Na een middag hard werken, staat alles weer klaar voor transport



Mandjes met klein materiaal....


Dozen en kratten met pakketten, ook veel nieuwe pakketten :)

Morgen meer, over de Kreadoe !

Fijne dag allemaal !