woensdag 8 februari 2012

***Winterpret***

Het was een weekend vol met winterpret, vrijdag middag vielen de eerste sneeuw vlokjes en die vielen in een enorm tempo. Binnen de korste keren was het wit en lag er een dikke laag !

Al snel vroegen de kinderen of ze naar de heuvel mochten hier vlakbij om met de slee vanaf te glijden. Met een flinke vriendenclub vertrokken de 2 oudsten. Stijn moest nog van ver komen, dus ik besloot het eten aan te passen aan makkelijk-even pannekoeken bakken, erwtensoep uit de diepvries en wat gebakken kip, stokbroodje uit de oven. Zo maakte het niet uit hoe laat iedereen thuis was. Samen met de jongste bakte ik nog een appelkruimeltaart, heerlijk als warm toetje met verse slagroom.Om even 6 uur vertrokken ook wij naar de heuvel voor een uur winterpret, ik had geen camera bij slechts de telefoon, dus een niet al te beste foto, maar het gaat om de sfeer, toch ?Kwart over 7 waren we thuis, met roze wangen en koude neuzen. De skipakken die de kinderen dragen, compleet met snowboots, wanten, dassen etc. zorgt er deze dagen voor dat niemand nat of koud is. Gelukkig kwam Stijn ook direct daarna thuis en was het een kwestie van opwarmen van eten en lekker met zijn allen aan tafel.

Zaterdag morgen al vroeg op pad voor de weekboodschappen, natuurlijk alles weer ingekocht voor verse erwtensoep, want die voorraad moet wel even worden aangevuld. 's middags bakte ik een appel kaneel cake want we kregen visite. Samen met vrienden lekker gekookt 's middags en genoten van de gezelligheid.


Spontaan ontstond het idee om zondag te gaan schaatsen met z'n allen. Bij hun in het dorp een prima natuurijsbaan met oud hollandse sfeer. En zie hier de foto's ervan :Alsof we zo in een prentenboek terecht waren gekomen! De kinderen hebben heerlijk geschaatst en wij hebben ons prima vermaakt op de ijsbaan. Alleen het uitzicht was al genieten !

Even tegen vijf uur bij onze vrienden in huis neergestreken voor verse warme chocolade melk en even na half 7 schoven wij thuis aan de wokpannetjes. Vorige week hadden we willen wokken op tafel, maar door alle ziekpatienten hadden we dat maar losgelaten. Nu was er tijd om dat allemaal even in te halen. Dus de houtkachel en de kaarsjes aan, even met zijn allen de tafel klaar gemaakt voor een feestelijke afsluiting van een winters weekend !

P.s.denken jullie nog even aan de gratis pakketjes die zijn te winnen via dit blogje ?Geen opmerkingen:

Een reactie posten