dinsdag 13 maart 2012

Beurs, appeltaart en workshops

Gezellig al die drukte , maar mijn hoofd loopt er zowat van af zoals we hier wel eens zeggen. In de gang en deel van de kamer staan de spullen klaar voor de handwerkbeurs in Den Bosch ( linkje) waar je ons vanaf donderdag kunt bezoeken. Het atelier is vanaf woensdag 14 maart gesloten voor bezoek,  ( t/m 18 maart) bestellingen kunnen wat vertraging oplopen , cursussen gaan gewoon door.

Van het weekend hadden we een gezellige eet afspraak bij vrienden. Van te voren had ik nog een appeltaart gebakken, dit keer 1 van bladerdeeg, snel klaar. Appeltjes schillen, rozijntjes in de week, rozijntjes afgieten en uit laten lekken, bij de appel en wat kaneel over doen

Met bladerdeeg de vorm bekleden en de appeltjes in de vorm doen. Er over heen giet je een mix van 2 eitjes en verse slagroom , bekertje van 250 ml. Ei en slagroom even goed door elkaar roeren en 3 schepjes basterdsuiker. Afdekken met bladerdeeg, bestrijken met ei.


20 minuten in de oven ( voorverwarmd) op 200 graden ( hetelucht) en een snelle appeltaart is het resultaat !

De taart ging mee en was een succes !


We aten heerlijk, onder andere bapao broodjes die waren klaar gemaakt in bamboe rijsmandjes ( zie)  Deeg zelf maken en natuurlijk de inhoud :) Ipv in de oven gaan ze op het gasfornuis ( pan met een laagje water )in een rijsmandje. Mmm, zalig !
Ze staan hier hoog op het lijstje om aan te schaffen, zodra de drukte het toelaat :-)

Zondag was een koor-dag, jaarlijks uitstapje met alle leden, vol knutsel en spelletjes..en wat hadden we heerlijk weer !

Wat wel nog moest gebeuren was de voorbereiding van een workshop eier warmertjes maken


Daarover in een later blogje meer !

Fijne dag allemaal !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten