woensdag 9 mei 2012

Nieuw...van Pippilotta.. !Terwijl de zon al heerlijk schijnt ( en nu maar hopen dat het zo blijft, ook namens ons moestuintje !)

de dag heerlijk begonnen met het uitpakken van de doos nieuwe pakketjes en patroonboeken van atelier Pippilotta !

De nieuwsbrief, met kortingsbon voor onze open dag a.s. zondag is ook verstuurd.

Verder ruimen we ons magazijn eens fijn op, grote schoonmaak en dus heel veel koopjes, onder andere de pakketten van Pop en Plank ! Kijk dus snel hier maar breng ook eens een bezoekje aan onze koopjeshoek !

Hoe gaat het in ons moestuintje ? Nou eigenlijk best wel goed, de planten in de kas zijn bijna zover dat ze naar buiten mogen, de spinazie en andijvie hebben de kas al geruild voor lekkere frisse buitenlucht. Ook diverse bloemen zijn in de tuin uitgeplant en hebben we een passiebloem gekocht om tegen het nieuwe houthok aan te klimmen, en dat doet ze ook trouw :-)

De eerste oogst was er ook, vol trots kwam de oudste dat even laten zien


we hebben al weer nieuwe radijsjes ingezaaid, de worteltjes groeien ook goed, net als de snijbonen en tuinbuinen. We leren ook langzaam wat onkruid is en wat niet..:-)

Via internet kwam ik de nationale proeftuin tegen, hier bieden mensen "gratis "groente en bloemen/ planten zaden aan, vaak alleen ter vergoeding van een postzegel. Inmiddels heb ik zo al heel wat zaden verkregen en ingezaaid !

De link vind je hier naar de nationale proeftuin.

Afgelopen week heb ik wat zaadjes kado gegeven, we gingen eten bij een vriendin, en dan neem ik graag iets mee. Ik had goudsbloem zaden in een zakje gedaan, potje aarde erbij en een lentejuffie, een gratis patroontje van onze winkel.


Voor de open dagen ook al modellen uitgezocht, het was weer ene gezellig klusjes, al die popjes weer eens vast..


Voor wie de nieuwsbrief heeft gemist, hier is de link er naar toe !

Fijne dag allemaal !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten