dinsdag 1 mei 2012

Recept en oranje..


Gisteren was het koninginnedag, al vroeg werden we gewekt door een lekker zonnetje, vroeg opstaan ! want het was fietsen versieren. Wat we zo gehoord hebben wonen we in 1 van de weinige wijken waar altijd leuke dingen worden gedaan o.a. op 30 april.

Al vroeg was het druk op ons stoepje


Een week of wat terug al ingeslagen bij de action , vlaggen, balonnen etc. Die kwamen nu goed van pas!

Al snel liepen we tussen het feestgevoel, versierde fietsen, oud hollandse spelletjes, koffie en cake en natuurlijk dat zalige weer, wat een kadootje !

Onze dames vielen allemaal in de prijzen met hun versierde fietsen, mooie zelf versierde T shirts en kroontjes


Allemaal de eerste prijs in hun leeftijdscategorie!

Al snel zaten we babbelend met koffie en wat lekkers tussen de buurt bewoners , terwijl de kinderen zich prima vermaakten. Natuurlijk moest er ook nog even worden geshopt op de kleine vrij markt die erbij hoorde, het bleef beperkt tot een giga kralen doos :-) 's middags heerlijk gewerkt in de ( moes) tuin en wat kleine boodschapjes gedaan voor de tuin. 's avonds..natuurlijk een kleine bbq en een lekker bad met badverf voor de dames !

De dames hebben bij ons 2 weken vakantie, de vakantie is natuurlijk gevuld met logeetjes, vrienden afspraakjes en ik maak grote dienbladen vol fruit om al die hongerige magen te vullen


Natuurlijk de vakantie begonnen met een bezoek aan de bibliotheek waar we heerlijk een paar uurtjes vertoefd hebben tussen de tijdschriften , boeken, films en andere leuke dingen die ze daar hebben


Zoals beloofd volgt hier het recept uit het vorig blogje

Het is een makkelijk te maken appeltaart :


Nodig : 100 gram ongezouten roomboter, 150 gram suiker, 200 gram gezeefde bloem, 3 eieren, 125 ml creme freche,75 ml melk, 1 zakje vanille suiker en 2 appels. ( blindbakvulling bijv.gedroogde bruine bonen, huishoudfolie, springvorm, poedersuiker, keukengerei)


Kneed een bodem-deegbal  van de boter, suiker, bloem en 1 ei. Leg de bal 30 min in de koelkast. Rol het deeg uit tussen 2 vellen  vershoudfolie, tot een ronde lap van 28 cm. Bekleed de springvom met deeg, Gebruik een blindbakvulling ( bijv gedroogde bruine bonen op bakpapier) leg die op de bodem en bak op 180 gr.  15-20 minuten de bodem lichtbruin. Verwijder daarna het bakpapier met blindbak vulling en bak daarna nog 15-20 min de bodem.
Klop met garde creme fraiche  met melk, vanille suiker, 50 gram suiker en 2 eieren glad. schil de 2 appels en verdeel ze in 8 partjes. Schenk het room mengsel op de bodem en druk de partjes appel er in. Bak de appeltaart in 30 minuten gaar tot de room steig aanvoelt en licht geel is.In vorm laten afkoelen, en laat koud worden in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker voor opdienen.

Eet smakelijk !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten