zaterdag 20 juli 2013

Genieten van de zomer

Eindelijk is het dan zover, en kunnen we genieten van de zomer !

We mopperen niet, dat het te warm is, natuurlijk niet :-) De stapels hout liggen heerlijk te drogen in de zon, en de kippen hebben het heerlijk naar de zin, in de schaduw en met droge pootjes !


De kinderen hebben liever natte voeten :-)


en 's middags en 's avonds is het genieten van lekkers uit eigen kas.


Omdat we best last hebben gehad van slakken ben ik me gaan verdiepen in biologische bestrijding, inmiddels wel gevonden wat ik moet hebben, maar nergens verkrijgbaar momenteel...we zoeken naarstig verder....verder me aan het verdiepen in "wecken " , inmiddels via marktplaats al een partij onbeschadigde weckpotten op de kop getikt, waar ik nieuwe ringen bij ga bestellen. nu nog op zoek naar een weck ketel en wat meer informatie. Heerlijk dat daar nu tijd voor is, lekker lezen en genieten van het mooie weer.

In de tussen tijd, heerlijk met naald en draad en een pot thee in de schaduw !

Fijne dag allemaal !


2 opmerkingen:

 1. Jullie hebben toch ook katten? Plaats na een regenbui of als het donker wordt eens een laag schaaltje kattenbrokjes buiten. Binnen een uur komen daar de slakken op af. Dan kun je ze gewoon wegpakken (bv met een plastic zakje), ze verzamelen in een plastic zak en ze op een geschiktere plek (een leuke berm ergens?) weer vrijlaten. Hopelijk kun je hier iets mee! Succes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een veilige oplossing voor je slakken zonder gevaar voor natuur ,mens en dier
  spaar je eierschalen ,laat ze drogen en breek ze in grove stukjes en strooi dat rond je plantjes, slakken gaan er niet over
  succes ermee

  ps, ik ben volger geworden , kom je bij mij ook eens piepen , bij 50 volgers komt er een nieuwe give away ;)

  BeantwoordenVerwijderen