maandag 21 november 2011

Druk weekend, vrije scholen...

Het waren een paar hele drukke dagen sinds het laaste blogje, veel bestellingen naar aanleiding van de laatste nieuwsbrief en we hadden 2 vrije scholen waar we ons op mochten voorbereiden, 1 in Hoofddorp en natuurlijk al heel wat jaartjes de Vrije school in Turnhout in Belgie.
De wekker liep hier dan ook alle dagen om half 6 af, en in alle vroegte vertrok Stijn richting daar waar hij zijn moest :-)

Vrijdagavond had ik met de oudste al de week boodschappen gedaan terwijl Stijn in het atelier was, daar was ook al snel bezoek.
Zaterdag was een drukke dag met het atelier open en alle kids die mee moesten naar de andere kant van Eindhoven waar de oudste karate heeft.
Natuurlijk van alles mee om mijzelf en de kinderen te vermaken, we hadden er een reuze gezellige knutsel tafel en dat trok bekijks ......

's middags gingen de kinderen knutselen voor het koor ( ivm kerstmarkt) en deed de jongste een dutje. Stijn was rond 5 uur weer terug van een gezellige en succevolle beurs en nadat alles weer was aangevuld voor de volgende dag , nam hij de twee jongste nog even mee om speculaas kruiden te halen, die waren namenlijk vrijdag overal uitverkocht...Bij thuis komst werd ik verrast met een mooie bos bloemen..

We besloten om lekker op tafel te koken met z'n allen, het is momenteel zo druk en Stijn is vaak weg, wat is dan gezelliger om zo even samen te zijn ? Ik heb genoeg kleine portie's in de vriezer, dus in korte tijd konden we lekker aan de slag. 's avonds mochten de kinderen hun schoentjes zetten.
De volgende morgen was Stijn al weer vroeg de deur uit, en heb ik met de oudste eerst eens alle bedden naar buiten gedaan, overal lekker de ramen en deuren open, kacheltje vegen, wasmachine en droger op volle touren aan de gang en bergen strijken..
Ook de engelen kleding van de kleuters van school gewassen en gestreken, die kunnen weer gebruikt worden in het kerst spel over een paar weken.

Tijd om ook iets leuks te doen, de oudste assisteren met het bakken van pepernoten samen met haar 2 kleinere zussen. Eerst zocht ze een recept uit op internet, daarna alles netjes afwegen en aan de slag.

Ze maakten 2 bakplaten vol peper noten, het rook en smaakte heerlijk !


Tussendoor had ik de spliterwten gewassen en alles verse groenten voor een erwtensoep in de pan gedaan.Na korte tijd begon dat ook heel lekker te ruiken ;-) Maar die soep heeft wel wat langer nodig. Tussendoor werd er door de kindere flink geknutseld en gespeeld. Om even voor 6 uur gingen we aan tafel met verse erwtensoep ( een deel wel ingevoren later) , warme broodjes en roogebrood.Om even voor 7 uur lagen de jongste 2 in bed en bijna direct in diepe rust, de oudste mocht nog even op pappa wachten, die kwam rond 8 uur thuis. Ook hier een drukke en gezellige beurs geweest bij onze zuiderburen. Ook voor hem verse soep, broodjes en ik had nog sateetjes gemaakt van het vlees wat niet gebruikt was gisteren.
Op tijd naar bed, want het was een druk weekend.

Fijne dag allemaal.

p.s het atelier is voor bezoek gesloten a.s. vrijdagavond 25-11-2011  !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten