dinsdag 14 februari 2012

Druk weekend, alweer

Het was een druk weekend met de nodige voorbereidingen voor de beurs in Zwolle. Die valt voor ons altijd lastig, midden of aan de vooravond van het carnavals gewoel. Mensen die normaliter graag helpen, zijn nu minder of nauwelijks beschikbaar. Ieder jaar denk ik van te voren, neeeeeeee, ik doe het niet meer!!!, maar na de handwerkbeurs denken we daar meestal gelukkig heel anders over. Voor nu dus even drukte, het carnavalspak van de oudste moet klaar, thema van school is op rolletjes, dus een paar flinke pakken haarrolletjes gehaald om op het carnavalspak te naaien

De 2 jongsten gaan in sprookjes thema, wens van de school, dat is gelukkig makkelijker , de grote verkleedkist die we hebben bied daar in al snel uitkomst!

Daar ben ik dus nog wel even zoet mee, het moet alleen donderdagavond al klaar, dus turbo er op dan maar.
Er zijn ook diverse nieuwe pakketten weer toegevoegd en de nieuwsbrief is weer verstuurd, ze staat inmiddels op onze site  onder het kopje nieuwsbrief.

De vrolijke viltvriendjes


Atelier Anke

Bij de drukker konden we de gratis patroontjes ophalen die worden uitgedeeld op de handwerkbeurs in Zwolle en die je gratis kunt afhalen op onze stand. We hebben een leuke actie, bestel je tijdens de handwerkdagen in de winkel ( voor minimaal 15,--)  dan krijg je naast het patroontje ook een gratis materiaal pakketje erbij!
De moeite waard van het bestellen!

We maakten van het weekend ook lekkere ciabatta kaneel broodjes ! Het recept is heel eenvoudig, ik haal hiervoor ciabatta meel bij de Lidl. Ik gebruik de helft van het pak . Verder nog nodig kaneel en basterdsuiker ( wit of bruin) Maak een mengsel van kaneel en suiker. Ik gebruik een broodbakmachine om het deeg te laten maken.
De jongste mocht helpen broodjes maken
We maakten eerst een deel naturel broodjes. De matjes die je ziet liggen zijn van die reuze handige bakmatjes van de Ikea, aanrader !

Daarna rolde we steeds een bolletje helemaal uit, deden er een paar flinke schepjes kaneel/suiker mix door, oprollen, en tot een broodje vormen. Daarna bestrijken met een mix van water, kaneel en suiker.In de oven ( hetelucht ) op +/- 210 graden, 20 minuutjes, na 15 min. haal ik de matjes weg. De broodjes smaakten heerlijk met wat ( room) boter.

Naast een flinke pan erwtensoep, bakten we ook nog flink wat broden, waaronder een witbrood voor bij de erwtensoep. Ik kon weer fijn 3 bakken invriezen!Stijn bakte een heerlijke appeltaart, de middelste schilde hiervoor de appeltjes.Zondagavond dus lekkere verse erwtensoep met vers wit brood en appeltaart als toetje. Een prima voorbereiding op een drukke week voor de handwerkbeurs in Zwolle :-)

Fijne dag allemaal !

1 opmerking:

  1. Even door buffelen en op naar Zwolle!

    Een gezellige en succesvolle beurs toegewenst!!!

    Groetjes Hedwig

    BeantwoordenVerwijderen