dinsdag 10 april 2012

Paasweekend


Wij hadden een heerlijk , paasweekend ! Niet alleen sloeg de actie die we hadden met de pasen in de winkel erg aan ( bedankt voor alle bestellingen, we zijn er druk mee bezig !) maar hadden we ook leuke uitjes . Vrijdag middag een lang bezoek aan de bibliotheek, met heerlijke recepten en kruiden boeken, lees en prentenboeken en spannende dvd's, maar daarover in een later blogje meer. 's avonds nog wel even eieren kleuren.....1e paasdag eerst een uitgebreid paasontbijt en eieren zoeken in de tuin die Pieter paashaas had verstopt. De oogst zie je hierboven aan het blogje.

Daarna naar het Mileeu Educatie Centrum in Oosterhout. Erg leuk en leerzaam.


Deze pauw had er helemaal zin in, het leek wel een bruid..Voor de kinderen was er naast veel beestenboel van alles te doen. 's Middags weer thuis gekomen , veel gezaaid in potten en in mijn nieuwe kweekkast gezet, daarover ook later meer :-), tussendoor achter de schuur uit de wind een kopje koffie.

Er zijn ook veel nieuwe dingen in de winkel opgenomen, de nieuwe Tintangel pakketten zijn al binnen, maar moeten nog worden toegevoegd in de webwinkel, via de opmerkingen in de kassa makkelijk bij te bestellen.


2e paasdag eieren zoeken in de wijk met de andere buurtkinderen, voor de ouders een kopje koffie of thee, ondanks dat het fris was, wel droog!


Daarna toch met enige haast in de auto , de weersvoorspellingen waren niet zo best, en naar een naburig dorp, ivm de Campina open dagen.

Er was voor de kinderen veel te doen, te proeven en te leren ! Natuurlijk 1 van de hoogte punten,..de koeien die voor het eerst weer de wei in mochten na een lange winter binnen....


Zoals je ziet, waren we niet de enigen die graag wilde kijken..gelukkig sprongen de koeien zo hoog dat het goed zichtbaar was :-) de kinderen stonden op een grote hooibaal en konden alles goed bekijken.Ondanks de drukte, verliep het allemaal ordentelijk en gemoedelijk en hadden we een fijne middag ! Thuis snel de houtkachel opporren, die gloeide nog wat zachtjes na, en hebben de kinderen zich heerlijk vermaakt met hun speelgoed en tussen de buien door ook nog even buiten gespeeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten