dinsdag 31 januari 2012

Het weekje wel..

Het was een zeer roerige week, maar liefst 4 zieken in het gezin, en dan is het de zeilen bijzetten en overeind blijven.
Het begon al maandag voor mijzelf met een 3 maandelijks bezoekje aan de mondhygieniste, brrr, comleet met verdoving en al.
De kinderen waren al niet in hun humeur deze week, waarschijnlijk toch de griep die dwars zat. Gelukkig deze week wel even tijd gevonden voor een bezoek aan de bibliotheek, een tijdje niet geweest en werd gemist en terecht! Vielen we direct met ons neus in de boter, knutsel en voorlees team aanwezig..we waren dus wel een uur of wat in de bibliotheek !
Met een flinke stapel prentenboeken, voorleesboeken, leesboeken en locoboekjes kwamen we weer naar buiten. De jongste werd als eerste ziek en al snel volgende de andere 2 kinderen en Stijn. Hard werken dus, allemaal griep, spierpijn, hoofdpijn en koorts. De kruikjes waren niet aan te slepen en de kachel maakte overuren, zelf had ik alleen maar bikinie visioenen, zo warm was het in huis en draafde ik wat af.
Maar goed, ook dat gaat gelukkig weer voorbij, en gelukkig was er ook aandacht voor de vogels, een flinke pinda slinger rijgen!

Er waren natuurlijk al direct nieuwsgierigen met een hongerige maag...


Voor de koortsigen was het wel leuk om van achter het raam te bekijken, het was druk verkeer in ons tuintje.

Van de week viel dan ook hier de eerste sneeuw, een kleine poederlaag, maar genoeg voor een gezellig winters effect !


Hierdoor heeft de nieuwsbrief wat vertraging opgelopen, we hopen die vanavond te kunnen versturen !

Zo de hutspot uit de hooikist halen, nu iedereen weer min of meer op de been is, heb ik goede hoop dat er weer eens gegeten kan worden met z'n allen en met trek :-) dat was de afgelopen dagen helemaal niet het geval. Gelukkig genoeg soep in de diepvries om in etappes uit te delen.

Fijne avond allemaal !dinsdag 24 januari 2012

Heerlijk..winterkou !

Heerlijk die winterkou ! Vanmorgen voor het krabben van de autoruiten minder leuk, zeker omdat het gisteravond zo hard had geregend en gehageld !
Er schijnt hier een waterig zonnetje, en ik krijg weer helemaal zin in de winter !

Gisteren een drukke dag met zwemles en koor activiteiten, maar ook tijd om de spulletjes op te ruimen van het nieuwsbrief ontwerpje..
 De twee kaboutertjes die ogenschijnlijk "zielig " in het groene bankje liggen behoren bij een ontwerpje van atelier Anemoontje , deze dus , bijna klaar! Alleen nog even bevestigen aan het potlood.
Er zijn weer nieuwe pakketten opgenomen en materialen van de vrolijke viltvriendjes, de moeite waard om even te kijken dus !
Je vindt de nieuwe pakketten en materialen  hier


Vanmiddag de bestellingen verder afwerken , en er is vast nog wel tijd om nog even voor de te lezen voor de kleinsten uit het grote boek van Pinkeltje!

Fijne dag allemaal !

maandag 23 januari 2012

Nieuwe pakketjes en bakken..

Het weekend was heel gezellig en rustig, vooral dat laatste is iets van weinig voorkomt in ons huishouden :-)
Vrijdagavond nog even een kadootje wezen kopen met de oudste voor een kindefeestje van de middelste, en terwijl we toch zo lekker bezig waren, zijn we uitgebreid wezen shoppen in een naburig winkelcentrum. Lekker snuffelen bij o.a Blokker en Xenos !

Zaterdag begon met week boodschappen, altijd een hele klus , en het bij elkaar zoeken van de inhoud van een weekend tas, de oudste ging na karate door naar de ijsbaan voor een kinderfeestje en daarna mocht ze blijven logeren bij de de jarige. Om even voor 12 zwaaide ik haar uit en na de lunch met een vilt knutsel aan de tafel, het ontwerpje voor het gratis patroontje voor de handwerkbeurs in Zwolle moest uit mijn vingers en de laatste hand aan het januari patroontje wat weer gratis bij de nieuwsbrief zal zijn bijgesloten. Laat in de middag nog even met het gezin schoenen kopen en een nieuw wafel ijzer, dat was al enige tijd kapot.

De pan soep was inmiddels ook klaar , een deel ervan kan mooi de diepvries in, altijd handig ! 's avonds ben ik heerlijk in mijn stoel gekropen met 1 van de nieuwe pakketjes van atelier Tintangel , een volledig overzicht tref je aan in de webwinkel hier een nieuwe serie "lentefleur " die het vast erg leuk zullen doen in bijv. de voorjaarstakken !
Het zijn kleine projectjes die snel een leuk resultaat geven, je kunt uit elk pakketje er steeds 4 maken. Atelier Tintangel heeft ook een leuk weblog  , voor die link klik je hier

De zondag was gevuld met de oudste ophalen, en het uitproberen van het nieuwe wafel ijzer. Samen met papa bakte de oudste er een stel, en al snel rook het huis heerlijk!

 


Een groot deel van de middag heb ik besteed aan het opruimen, uitsorteren en ordenen van de klerenkasten van de dames, 3 grote zakken verlieten het huis , Stijn bracht die direct even naar de kledingbakken hier in de wijk. Beneden bakte Stijn met de kids een heerlijke appeltaart

's avonds bakten we 2 grote plaat pizza's en het toetje bestond uit appeltaart ;-)

Fijne dag allemaal !

donderdag 19 januari 2012

Nieuwtjes

Er zijn allemaal weer nieuwe dingen toegevoegd in de winkel de afgelopen dagen

Diverse materialen zoals mooi kant, lint, en tube.
Tube is mooie rondgebreide : buis " waar je bijvoorbeeld je seizoenstafel popjes mee kunt aankleden of mutsjes van kunt maken.


Ook zijn er weer pakketten van atelier Lindelicht toegevoegd, je vindt ze hier


Afgelopen week waren druk, met bestellingen, nieuwe dingen en ook het gezin. Ik maakte een flinke pan erwtensoep en heb direct de diepvries weer gevuld met bakjes soep. Altijd makkelijk om op voorraad te hebben voor een snelle maaltijd!

 We beleven ook veel plezier aan onze nieuw broodbakblikken die ik rond de kerst bestelde via internet. Ze zijn van degelijk materiaal en de broden blijven er niet in plakken. Zo hebben we een formaat brood wat gelijk is aan een bakkersbrood, alleen natuurlijk veel lekkerder :-) Zo bakken we iedere dag 1 of 2 broden zelf.
Genieten ook van de kleine compacte keukenmachine, elke dag , in een mum van tijd, vers op tafel en ook de kaas is nu zelf zelf geraspt/gehakt. Ik kijk nu al uit naar de zomer salade's :-)

Gisteren een woensdag vol met regen, sneu voor de kinderen..de oudste had een kinderfeestje de jongste 2 keken wat  verdrietig naar buiten. Nadat we koekjes hadden gebakken , maakte ik van een pak oud meel, zout en water een bal brooddeeg om mee te spelen/ kleien.


Zo kwam de middag toch gezellig om, met de houtkachel en wat kaarsjes aan en de regen die tikte tegen de ruiten.

Fijne dag allemaal !

maandag 16 januari 2012

Uitslag om te ontvangen!

Allemaal eerst bedankt voor het reageren, lieve mailtjes via de email/blog ontvangen, dank je wel !

Maureen is de gelukkige winnaar, als je mij even je adres gegevens mailt op creative@joydesign.eu
ontvang jij die lieve lapjes flanel !


Binnenkort weer een nieuwe giva away, en ander nieuws natuurlijk !

vrijdag 13 januari 2012

Nieuw atelier

We zijn erg blij dat we een nieuw atelier mogen toevoegen in onze winkel !

atelier Nanaya !

Met lieve zoete verrassingen !
Heerlijke bonbons en zoete liefjes !

Nu te bestellen hier in de webwinkel !

donderdag 12 januari 2012

Lappenmand

Ik zat een beetje in de lappenmand deze week, geplaagd door hoofdpijn gingen de dagen voorbij, ik sprak meerdere mensen met hetzelfde verschijnsel..oké je bent niet alleen, maar naar is het wel..
Een paar avonden rust dan maar, kijken of het wil zakken.
Ondertussen veel bestellingen en spullen die ook weer nieuw binnen kwamen !

Zoals een nieuw winterpakket van Tintangel, kijk maar eens hier

Nieuwe kaartenNieuwe houten miniaturen

en terug van weggeweest het populaire boek de seizoentafel ! Nu in wat groter formaat!en ook nieuw


Duitstalig maar met werkelijk prachtige foto's !

De week is verder goed gevuld, het lezen van de reactie's op de give away ( zie eerder blogje), jullie emalen liever dan hier een reactie te plaatsen :-) Ook helemaal goed hoor. En  alle sport en clubjes die weer begonnen zijn. Vanavond was het 3 koningen spel bij de oudste op school, ze mocht er voor het eerst heen daar het leeftijd gebonden is . Spannend dus ! Met papa dus naar de laatste advents voorstelling, ik gaf cursus vanavond. Om 9 uur vanavond met een gezonde rode blos en twinkel oogjes weer terug, ze had zo genoten ! Ik kwam net even beneden om de houtkachel te voorzien van nieuw hout toen ze binnen huppelde. Het schoolkoor , waar ze ook in zingt, mocht de avond openen met een lied, daarna de ( theater) voorstelling opgevoerd door leerkrachten en ouders. Van het weekend ook weer druk met musical school,  eters, sportschool, optreden van het koor waar de dames in zingen en de oudste 2 solo's heeft, en ook mama gaat solo....ik mag de "boel " als voice over aan elkaar kletsen :-)

Fijne dag allemaal !


dinsdag 10 januari 2012

Iets om te ontvangen...

De kinderen gaan sinds gisteren weer naar school, de oudste een nieuwe juf, dus een extra spannende dag !
De middelste weer naar zwemles, en die mocht zomaar een "badje " verder, weer een mijlpaaltje erbij :-)
Een drukke dag dus gisteren, ik moest ook bij de verpakkingsgroothandel nog zakjes halen voor nieuwe pakketjes en nieuwe papieren zakken om de aankopen in te doen voor de klanten in het atelier. Vanuit milieu oogpunt geven wij de aankopen mee in papieren zakken en niet in goedkopere plastic tasjes.
De meneer van de groothandel was zo vriendelijk even mee te lopen naar mijn auto met al die zware dozen.
Vandaag kwam ook weer een bestelling van atelier Pippilotta binnen en zaterdag haalden we een grote doos op met vilt. Genoeg te doen weer dus. Een paar weken terug ook weer begonnen met het zelf bakken van brood en het gebruik van de hooikist.
We hebben die al een jaar of tien, en ze wordt bij tijden niet gebruikt en ook weer veel gebruikt. Een prima plek voor de hutspot stamp, erwtensoep en andijvie stamp bijvoorbeeld. Energie besparend en tijdbesparend. Je kunt er ook een brood in laten uitrijzen.

Dan tijd voor een plaatje van popJejans, ze ging vanmorgen een beetje verlegen op de foto, ze is niet zo gewend om op de voorgrond te treden en kroop dan ook wat weg in de kussens van de bank.

Het was nog flink donker vanmorgen vroeg, dus een beetje een schemerige foto. Destijds gaf ik haar geen ingetekend gezichtje, om de gelijkenis met de originele knuffel poppejans in stand te houden. Ik zal haar snel eens op patroon zetten, dan kunnen wellicht meer kinderhandjes met een handige mama met popJejans spelen. Het stofje is een katoenen falnellen stofje uit onze winkel, we hebben het ook in blauw.


Beide stofjes geef ik weg als je een leuke reactie achter laat op dit weblog of middels een mailtje naar creative@joydesign.eu
Van alle reactie's mag onze jongste een 1 winnaar trekken, die maak ik bekend zondag de 15e januari.

Fijne dag allemaal !


vrijdag 6 januari 2012

Nieuw.....

toch nog even tussendoor, voordat het beloofde blogje komt met de give-away,

in de winkel , een nieuw pakket van atelier Lindelicht :

Kabouter Grijsbaard is gemaakt van gemêlleerd grijs wolvilt en sprookjesvilt
met mooie borduursteken versierd.

Vanaf nu te bestellen in de webinkel klik hier

Ook nog even aandacht voor de nieuwe creattentie januari van de witte engel, die je gratis hier kunt downloaden


donderdag 5 januari 2012

Poppendokter...

De nieuwjaarsdag begon rustig met wat langer slapen, een uitgebreide brunch en wat dingetjes in en huis. De middelste had voor haar verjaardag de playmobiel school gekregen, daar staat zo'n 2 uur voor omdat in elkaar te zetten, een leuke klus voor de middag voor pappa en de kinderen!
Ik ging in de keuken lekker aan de gang met het maken van een koud buffetje/koude schotel. Ik heb er absoluut geen opleiding in gehad maar vond dat het er toch wel feestelijk uit zag uiteindelijk ?
Vanwege de vele smaakverschillen in het gezin, maar wat meer aparte schaaltjes gemaakt, zodat er wat te kiezen viel. Er bleef voldoende over om er de dag daarna nog van te eten, samen met wat pannekoekjes, weer een volledige maaltijd :-)

Dan was er ook nog een klusje voor de poppendokter gisteren. De jongste is onafscheidelijk met haar Poppejans, een knuffel die ik 10 jaar geleden maakte en waar de 2 oudsten totaal geen belangstelling voor hadden. Tot groot verdriet van mij natuurlijk :-) De jongste dacht daar gelukkig anders over, en na haar ziekenhuisopname met 3 maanden oud, zijn ze onafscheidelijk! Maar Poppejans heeft nog al wat meegemaakt, griepjes, overgeven, gevallen in een plas met uit de auto stappen, herstel werkzaamheden aan kleding, al een jaar een nieuwe trui ( de oude stof was niet meer te herstellen) van de zomer tricot hersteld in het gezicht, een nieuwe pruik.....ik kan er een boekje overschrijven :-) Om kort te gaan..ze is niet mooi meer ( ondanks het vele wassen) maar onmisbaar. Nu was de broek aan de beurt voor reparatie, maar hoe ik ook probeerde, de stof was echt versleten. Tijd om samen met de jongste Poppejans een nieuwe broek aan te geven !


Tijdens het dichtnaaien ook de benen maar eens even bijgevuld met wol.....

Er kan weer geknuffeld worden en de jongste is er erg blij mee ! Natuurlijk heb ik een aantal jaren geleden een reserve popje gemaakt, PopJEjans. Af en toe slaapt de jongste daar mee, als Poppejans uit spelen is en we haar niet kunnen vinden, of ze als ze nog nat is van een verplichte wasbeurt. Maar het blijft een reserve...

In een volgend blogje meer over PopJEjans, en een give away !

Fijne dag allemaal !

maandag 2 januari 2012

Een nieuw begin..

Iedereen alle goeds gewenst voor het nieuwe jaar 2012 in gezondheid, liefde en creativiteit!

Het waren drukke dagen nog even aan het einde van het jaar, veel bestellingen, de boekhouding en natuurlijk een jaarlijkse traditie : oliebollen bakken  !
 De oudste maakte samen met papa het beslag, een deel met krentjes en een deel zonder.
In de schuur bakte ik samen met de oudste oliebollen, schilde de middelste met een vriendinnetje de appels voor de appelbeignets.

Daarna bakte ik met de oudste nog een flinke schaal appelbeignets.


Stijn maakte binnen met de jongste kinderen nog appelflappen


Traditie getrouw maakte we voor onze buurman op leeftijd ook een gezellig schaaltje die de oudste mocht brengen...


oud jaars avond was rustig, gezellig met de kinderen gewokt ,

We sloten af met een speciaal toetje


ze lagen iets later in bed en mochten om half 12 weer wakker worden om het nieuwe jaar in te luiden


De champagne kon worden ontkurkt en de oudste 2 hebben buiten nog even gekeken naar kinder vuurwerk. De jongste bekeek e.a. liever vanachter het raam met mama. Even na 1 uur lagen we weer in bed, zodat we op tijd op nieuwjaarsdag er weer uit konden, daarover in een later blogje meer !