dinsdag 30 juli 2013

Gezellig praatje..

 
 
Tijdje terug kwam een vriendin langs en bracht een heerlijke lunch mee, verse aardbeitjes, beschuit, brie en een stokbroodje, mjammie........heerlijk smullen !
 's morgens, bakte ik nog snel even 10 appelflappen, klusje van bijna niks en met heerlijk resultaat bij de koffie en de thee !

 
Een bezoekje aan de kringloop bracht heerlijk leesvoer voor het hele gezin ( we hadden bij de biebliotheek zeer waarschijnlijk nog niet genoeg boeken meegenomen :-) )
 
 
en de gietijzeren wok, waar we al een tijdje op zoek naar waren en nog wat heerlijk huishoudelijke prulletjes. Vooral de wok, daar ben ik echt heel blij mee ! Op naar de toko voor lekkere kruiden en andere zaken !

 
Inmiddels komen er van de ateliers ook al langzaam weer wat nieuwe dingen voorbij, gezellig !
 
Fijne dag allemaal !
 

donderdag 25 juli 2013

Water, niet buiten, maar binnen !


Dit is al weer een foto van het oplossen van het probleempje wat we laatst hadden in de keuken....nu is de keuken voor iedereen een belangrijke plek, bij ons ook, er wordt immers veel in gebakken :-) We sparen ijverig voor een nieuwe keuken, maar helaas hadden we nu toch echt een lekkage en moest er een nieuw aanrechtblad en kraan geplaatst worden. Een en ander had best spoed, in onze keuken kreeg je natte voeten......Een kennis kwam helpen en we besloten ook maar gezamenlijk te eten, daar het klusje tijdrovender was dan gedacht...Uit eigen tuin nam hij heerlijke bessen mee als toetje !


Inmiddels ziet het er al weer zo uit, en moeten we even wachten op een nieuw deurtje, maar voorlopig kunnen we weer uit de voeten.......


droge voeten :-)   !

Fijne dag allemaal !

zaterdag 20 juli 2013

Genieten van de zomer

Eindelijk is het dan zover, en kunnen we genieten van de zomer !

We mopperen niet, dat het te warm is, natuurlijk niet :-) De stapels hout liggen heerlijk te drogen in de zon, en de kippen hebben het heerlijk naar de zin, in de schaduw en met droge pootjes !


De kinderen hebben liever natte voeten :-)


en 's middags en 's avonds is het genieten van lekkers uit eigen kas.


Omdat we best last hebben gehad van slakken ben ik me gaan verdiepen in biologische bestrijding, inmiddels wel gevonden wat ik moet hebben, maar nergens verkrijgbaar momenteel...we zoeken naarstig verder....verder me aan het verdiepen in "wecken " , inmiddels via marktplaats al een partij onbeschadigde weckpotten op de kop getikt, waar ik nieuwe ringen bij ga bestellen. nu nog op zoek naar een weck ketel en wat meer informatie. Heerlijk dat daar nu tijd voor is, lekker lezen en genieten van het mooie weer.

In de tussen tijd, heerlijk met naald en draad en een pot thee in de schaduw !

Fijne dag allemaal !


dinsdag 2 juli 2013

Nieuw in de winkel !

Dit lieve speelpopje is te koop in de webwinkel van Joydesign

 
p1090468
Dit lieve popje is een klein dikbuikje. Lief en klein wil ze dolgraag je vriendinnetje zijn.

Ze past in de palm van je hand en kijkt guitig de wereld in.
Haar mooie rood/ roze kleding gaven dit blonde meiske haar naam, en met een bloem in haar haar ,is ze allerliefst. Rosa is 19 cm lang ( volledige lengte, zittend in je hand, 12 cm)

maandag 1 juli 2013

Zomertafel en kadootjes


Het werd toch echt tijd voor de zomertafel ! Ondanks het kwakkelende weer en het feit dat we 2 dagen de houtkachel vorige week hebben aangehad, heb ik heel stoer, lekker alles neergezet ! Bij de kringloop tikte ik 2 leuke boekjes op de kop over bloemenkindjes met leuke versjes en mooie tekeningen. Ze waren ieder 0,50 en ik ben er reuze blij mee. Ook kocht ik er een nieuw, nooit gebruikt boekje van Willy Post, ook helemaal happy de peppy mee :-) ook voor 0,50 !


 
Ook dit jaar heb ik weer de kadootjes voor de klassenmoeders gemaakt van de kleuterklas, bijna traditie zolang :-)  Ik heb dit jaar zeepjes gevilt , mooi satijn lintje erom,  met een mooie kaart, en in cellofaan verpakt een gewaardeerd kadootje !


Voor de juffen en meesters had ik dit keer iets origineels bleek later, alhoewel sommige mensen dit wel zullen kennen, bij ons op school kenden de juffen en meesters het niet. Het heet brownie in een pot en ik zag het op deze leuke website. Bij gebrek aan weckpotten ( ik wil wel gaan wecken, maar pas na de zomervakantie !)  naar de kringloop en even potten gehaald.

Samen met een mooi label en ingepakt in een cellofaan een leuk cadeau om te geven wat qua budget niet verkeerd is, per pot kwam ik op 3,30 aan kosten. Ik heb er 6 cadeau gegeven!

Hier hebben de kinderen al vakantie, wij nog niet, dus we werken nog even door, de webwinkel

verzend nog steeds voor € 0,99
 
 
De verzending staat wel op vakantie modus, een paar maal per week.
 
Het atelier is voor bezoek gesloten in juli en augustus, nieuwe openingstijden en het cursus programma volgen binnenkort!
 
Fijne dag allemaal !