woensdag 4 maart 2015

Pizza en de griepLaatst hebben we weer pizza gemaakt, wij maken die in de regel gewoon zelf. 500 gram bloem, water, gist en wat zout , kneden en je kunt direct aan de slag. Nou ja, bijna dan...meestal maak ik er de restjes mee op in huis, qua groenten etc. 

Je kunt kiezen voor beleggen met vleeswaren ( kipfilet, spel of salami bijv. )  maar je kunt ook shoarma even bakken, blokjes kipfilet etc. vegatarisch als je liever vega hebt of vis voor de visliefhebber.  Rauw vlees bak ik altijd wel even voor.

Dan mooi dun uitrollen, wij maken twee platen met voor ieders wat wils.                                                                  Dan ga ik op zoek naar de restjes kaas in huis, en doe die door de keuken machine, voor een grote schaal geraspte kaas. Over de Pizza strooien, ( je kunt er evt. nog plakjes mozerrella op doen) en dan 20 minuutjes in de oven, en je kunt heerlijk aan tafel en je restjes zijn direct op. De pizza die ik over houd is goed voor de volgende dag bij de lunch of in de broodtrommel, of in de diepvries voor later ! De kinderen helpen graag mee met het maken van pizza !


De eerste griep patiënt heeft zich inmiddels hier ook gemeld en ligt balend op de bank, jongste hoest en proest en voelt zich verre van fijn. Veel kopjes thee en veel aandacht dus,

Fijne dag allemaal !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten