maandag 18 januari 2016

Erwtensoep en nieuwe kleurtjes vilt

Gezellige dagen zijn het ondanks dat er hier geen sneeuw ligt..mwah..dat kleine poeder laagje wit kun je niet echt sneeuw noemen ;-) Desondanks is het nu wel koud!

Dat nodigt uit tot het maken van erwtensoep. Hier het recept wat ik gebruik :

- biologische schouderkarbonaden laten trekken tot bouillon met zout, peper, uit, prei, wortel. ( uiteraard ook biologisch)
- Als het vlees zo gaar is dat het uit elkaar valt, zeven ( ivm botjes) en het vlees helemaal klein maken en goed kijken dat er geen botjes mee komen.
- bouillon en vlees terug in de pan, water toevoegen, en verder toevoegen spliterwten, winterpeen, prei, ui, bouillonblokjes, zout en peper naar snaak.Uren laten pruttelen, regelmatig roeren. Wij hebben een hooikist dus de pan gaat al snel daar naar toe. Voor een grote pan ( 5-7 liter) gebruik ik wel 1.5 zak spliterwten. Op het laatst knolselderij toevoegen en stukjes ( biologische) rookworst. Die gaar laten worden ( hooikist) en de soep is het lekkerste de dag erna, met vers gebakken stokbrood natuurlijk :-)


Middelste ging koekjes bakken, het huis geurde heerlijk ! De recepten daarvan kun je vinden in een eerder blog .

In de webwinkel zijn nieuwe kleurtjes vilt toegevoegd en ook het witte vilt is weer op voorraad. Door de sneeuw/koude was er zoveel wit vilt besteld dat we even misgrepen. Je vindt het hier in de winkel.

Er staat ook een nieuwe actie op facebook. Je kunt maar liefst 2 patronen winnen!! ( ontwerp Septemberspring) Je vindt deze leuke actie hier !


Het atelier is vanavond ook open ( alleen betalen per pin) kom gerust langs om lekker rond te kijken en te shoppen !

Fijne dag allemaal !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten