vrijdag 8 januari 2016

Soeprecept en de seizoenstafel in winter sfeer..

Aan het einde van de week maak ik vaak soep. Makkelijk om alle groente restjes in kwijt te raken, makkelijk voor de leden van het gezin die activiteiten hebben buiten de deur ( meenemen in thermosfles, snel opwarmen etc) en ook gezond. Een deel verdwijnt in de diepvries ( voor een moment van geen zin/ tijd om te koken) en ook soep in kleine bakjes voor hongerige tienermagen op de middag na een lange schooldag. Supper makkelijk, dus die soep.! Samen met verse gebakken stokbrood, worstenbroodjes, tosti ( oud brood restjes opmaken) een prima maaltijd.
Standaard serveer ik altijd rauwkost bij elke maaltijd .
De soep maak ik altijd voor 2 dagen.

Recept maaltijd tomaten soep :

Nodig :
 ( alles biologisch)
kipfilet
verse tomaten
tomaten saus, puur
tomaten puree
groente bouillonblokjes
peper, basilicum, evt rood paprika poeder
zelf gesneden groente ( restjes ) zoals prei, wortel, courgette, ui, evt taugé, champignons
vermecelli

Zet een flinke pan water op met bouillon blokjes, breng aan de kook, kipfilet er in. Laat de kipfilet zo gaar worden dat het uit elkaar valt ( ik gebruik hiervoor de hooikist). In een andere pan zet ik de tomaten op met een beetje olie en wat uien, peper, basilicum. Laat dat tot moes koken en zeef daarna de tomaten door de passefiet. Wij gebruiken geen staafmixer, gezin houdt niet van velletjes. Voeg de zelfgemaakte tomaten saus toe aan de bouillon, en voeg tomaten saus en puree toe. Snijd de kip in kleine stukjes en voeg de groente toe. Breng evt nog op smaak met peper of een extra bouillon blokje.
Is de soep te zuur voeg dan wat ketjap toe voor een zoete smaak.
Ben je een liefhebber van gehaktballetjes, dan maak je die nog en voeg je die toe. Laat de groenten garen in de soep en laat de soep nog fijn een tijd in de hooikist voor de smaak.

Eet smakelijk!

Deze week week hebben we genoten van het drie koningen spel op school, 1 lid van het gezin was deelnemer in het spel en er is dus vanaf de herfstvakantie flink gerepeteerd. We hebben genoten van het mooie spel ! Jongste was helaas nog te jong om al te kijken, maar dat komt over een paar jaar goed.

Van de week zijn de kerst spullen hier opgeruimd en ik twijfelde over de seizoenstafel. Het is hier immers gewoon groen, nat en somber..Wat moest ik er op zetten ?
Uiteindelijk is het een bescheiden winter tafel geworden. De lichte uitstraling van de wit/blauwe figuurtjes en de witte ondergrond, gaf de doorslag. Dat geeft weer zoveel licht na de donkere dagen !


Het atelier is morgen open van 10.-12. uur, dus kom gerust langs ! (betalen alleen per pin)

Geen tijd om langs te komen of te ver weg, dan bestel je makkelijk in onze webwinkel bij "nieuw binnen" vind je onze nieuwjaarskortingcode, voor directe korting bij je bestelling! 
Fijne dag allemaal !Geen opmerkingen:

Een reactie posten