maandag 17 september 2018

De zon, knipwerk en pizza recept.

Wat een fijn nazomer weer krijgen we kado van moeder natuur! Daar wordt je toch helemaal blij van !?

In de bestellingen naast veel herfst, ook al Sinterklaas en kerst :-) ! Leuk om te zien wat bestellers zoal aan plannen hebben !

Zelf knipte ik tussen de bedrijven door ook ene pakketje van atelier Pippilotta.







Verder was het genieten van de zon



De oudste maakte deze mooie sfeer foto!

En maakte ik van de week pizza ( met en zonder gluten). De restjes moesten op in de koelkast, en met wat meel, pakje gezeefde tomaten, en restjes kaas ( die we daarvoor speciaal bewaren) heb je in een handomdraai een gezonde en goedkope pizza op tafel.



Voor de glutenvrije eters onder ons maakte ik gebruik van kant en klaar bodems, die ik overigens wel in de aanbieding koop ;-)

Voor de gluten eters onder ons maakt ik een pizza deeg voor 1 plaat :

500 gram tarwebloem (of patent bloem)
pizza kruiden of andere kruiden die je lekker vindt er doorheen, of een teentje knoflook
1 eetlepel gist
1 theelepel zout
3 eetlepels (olijf) olie
2 theelepels suiker
3 dcl handwarm water ( 300 ml)

Goed kneden, of maak even gebruik van de je broodbakmachine als je die hebt , kies het "deegprogramma" en laat even een kwartiertje het programma lopen en zet dan de machine weer uit.
Leg het deeg (in een kom)  in de koelkast en gebruik 's avonds ( let op; het deeg wordt wel groter ook al gaat het langzaam), goed uitrollen op een met bloem bestoven aanrechtblad of ovenplaat.
Zonder vlees, bak je de pizza in 20 minuten op 200 graden. Vlees kun je beter eerst bewerken/bakken en er daarna op je pizza strooien en dan in de oven. Kies je voor vleeswaren, dan kan dat gewoon mee in de oven op die 20 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten