donderdag 26 februari 2015

Verjaardags kadootjes en koopjeshoek!

Wat een mooie plaatjes he ?! Maar wat is het nu ! ? Ik ben al jaren aan het kijken voor een droog oven, om groenten en fruit te drogen, zelf bouillon te maken van gedroogde groenten etc. 

Vaak keek ik dan in Frankrijk, omdat daar wecken, drogen etc. meer gebruikt wordt dan hier. Maar meestal vond ik ze te duur. Ook in Nederland verkopen ze de droogovens, maar ook hier erg aan de prijs. Nu heb ik er 1 voor mijn verjaardag gekregen, en ik ben er erg blij mee. We hebben de platen belegd met restjes groenten en fruit en heerlijk laten drogen. Het gedroogde fruit viel erg in de smaak bij de kinderen. Ik ga er zeker de komende tijd mee experimenteren, en van de zomer bijv. pepertjes drogen en tomaatjes uit de kas.
Ik werd nog veel meer verwend, met mooie schalen en potten voorjaarsbolletjes, en een "kweek "set voor in de kas, die ik binnenkort weer ga herinrichten voor het kweekseizoen ! 

In de koopjeshoek zijn overigens diverse koopjes toegevoegd, al gezien ? Klik hier om een kijkje te nemen !

Fijne dag allemaal !


2 opmerkingen:

  1. ah wat mooi zo'n oven! En lekker. Wij drogen al jaren appeltjes boven de verwarming, heerlijk vind iedereen dat (ze halen vaak de pot niet eens!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja heerlijk gedroogde appeltjes ! Hier ook favoriet !

      Verwijderen